adresamun. Chişinău,
str. Meșterul Manole nr. 4
Lu
Ma
Mi
Jo
Vi
Du

Informatii generale

LCF IP examinează şi efectuează încercări de laborator pe produse de origine non animal, recoltate din loturi, de către inspectorii ANSA, alte organe abilitate sau la solicitarea deţinătorilor sau beneficiarilor acestora.

Laboratorul aplică reguli interne stabilite și proceduri generale în conformitate cu SM EN ISO/IEC 17025:2018 pentru asigurarea protecţiei informaţiilor confidenţiale şi a drepturilor de proprietate ale clienţilor, inclusiv pentru protecţia stocării rezultatelor.

Metodele şi tehnicile analitice folosite sunt la nivelul celor reglementate sau acceptate de organismele internaţionale de profil (standarde ISO, ISTA, OEPP, GOST precum şi metode elaborate în Laborator, etc.).

Pentru a asigura înalta calitate a serviciilor oferite este necesar de a ține cont de criteriile genarale de acceptabilitate a probelor în laborator:
– Analiza solicitată trebuie să fie inclusă în lista analizelor efectuate de către laboratoarele
din cadrul LCF IP;
– Probele trebuie să fie prelevate și prezentate cantitativ și calitativ în conformitate cu cerințele specifice procedurilor de lucru;
– Produsele ușor alterabile vor fi primite cel mult la 1 zi de la data prelevării, celelalte produse – pînă la 3 zile de la data prelevării.
Probele trebuie să fie însoțite de:
1. Dovada achitării costului serviciilor solicitate sau să se facă dovada acesteia în decurs de maxim 24 ore. Achitarea serviciilor se efectuează în numerar sau prin transfer;
2. Cererea de analiză (poate fi descarcată în rubrica Reguli de preastare a serviciilor) și/sau procesul verbal de prelevare a probei.
Probele de laborator se recepționează în cadrul Secței primire probe.

ULTIMELE NOUTĂTI

vezi mai mult