adresamun. Chişinău,
str. Meșterul Manole nr. 4
Lu
Ma
Mi
Jo
Vi
Du

Anunțuri

Descrierea paginii de blog

Prima vizită în Laboratorul Fitosanitar din Olomuc, Cehia

Prima vizită în Laboratorul Fitosanitar din Olomuc, Cehia

 

În cadrul proiectului ”Îmbunătățirea capacității de control și testare în domeniul fitosanitar în Republica Moldova”  în perioada 14-19.04.2024 a avut loc prima vizita de studiu a specialiștilor din cadrul Laboratorului Carantina Fitosanitara din cadrul IP LCF în  Laboratorul  de specialitate în Olomuc și Havlickuv Brod, Republica Cehă.

În cadrul acestei vizite au fost prezentat laboratorul din Olomuc și cel din Havlickuv Brod, colegii care activează în aceste laboratoare și cei care vor fi mentori pentu implimentarea și dezvoltarea noilor metode în laboratorul carantina fitosanitara din Chișinău. Fiecare specialist a avut paneluri de lucru pentru domeniul sau specific pe parcursul acestei perioade, unde au fost prezentate metodele de lucru, echipamentele și reactivii cu care se lucrează.

Totodata în acesta perioadă colegii din Republica Ceha  au efectuat în Republica Moldova o misiune de experți, realizănd împreună cu inspectorii ANSA activități teoretice și parctice în câmp.

În data de 16.04.2024 a avut loc și prima ședință a Comitetului de Coordonare  al acestui proiect, la care au participat reprezentanții ANSA, MAIA, IP LCF și reprezentatul  donatorului, ambasada Cehiei în Republica Moldova, unde s-au discutat activitățile întreprinse de la lansarea proiectului și totodată a fost prezentat planul de acțiune  pentru anul 2024.

Echipa IP LCF, aduce sincere multumiri colegilor din Republica Cehă pentru deschidere, receptivitate și suportul oferit.

 

ULTIMELE NOUTĂTI

vezi mai mult