adresamun. Chişinău,
str. Meșterul Manole nr. 4
Lu
Ma
Mi
Jo
Vi
Du

Anunțuri

Descrierea paginii de blog

Lansarea proiectului ”Îmbunătățirea capacității de control și testare în domeniul fitosanitar în Republica Moldova”.

Lansarea proiectului ”Îmbunătățirea capacității de control și testare în domeniul fitosanitar în Republica Moldova”.

Astăzi, 23 ianuarie, a fost lansat proiectul moldo-ceh ”Îmbunătățirea capacității de control și testare în domeniul fitosanitar în Republica Moldova”. Proiectul va fi implementat în perioada 2024-2026, de către Institutul Central pentru Supraveghere și Testare în Agricultură din Republica Cehă (ÚKZÚZ) cu suportul Guvernului Cehiei, prin Agenția Cehă de Dezvoltare. Pertenerii de proiect din partea Republicii Moldova sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Laboratorul Central Fitosanitar

Proiectul este destinat modernizării sectorului fitosanitar din Republica Moldova în vederea alinierii la cerințele Uniunii Europene (UE), prin implementarea celor mai bune practici. Scopul principal al proiectului este fortificarea instituțiilor de control și testare din domeniul fitosanitar. Atingerea obiectivelor proiectului va facilita accesul plantelor și produselor vegetale moldovenești pe piața UE, în corespundere cu Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Ceremonia de lansare a avut loc în incinta Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), cu prezenţa  ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, dlui Vladimir Bolea și în prezența Excelenței Sale dlui Ambasador al Republicii Cehe, Stanislav Kázecký, a directorului Institutului Central pentru Supraveghere și Testare în Agricultură din Republica Cehă, dlui Daniel Jurečka, a Directorului general al ANSA, dlui Radu Musteața, a directoarei Laboratorului Central Fitosanitar, dnei Tatiana Rotari, managerii şi coordonatorii de proiect precum şi experţii tehnici.

Ceremonia de lansare  a finalizat prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere între  parteneri care isi asuma anganjamentul pentru o  cooperarea fructuoasă şi rezultate palpabile.

Echipa IP LCF  este recunoscătoare si multumeste Institutului Central pentru Supraveghere și Testare în Agricultură din Republica Cehă (ÚKZÚZ), poporului ceh şi tuturor partenerilor pentru aportul şi suportul valoros în dezvoltarea domeniului fitosanitar din Republica Moldova.

ULTIMELE NOUTĂTI

vezi mai mult